Техниката С.Т.О.П. Kои са работещите правила и граници у дома

Уъркшоп: Техниката С.Т.О.П. Kои са работещите правила и граници у дома

Питате ли се

  • Защо трябва да се разкрещите, за да ви чуят децата?
  • Защо повтаряте едно и също милион пъти без ефект?
  • Ядосвате ли се, че се каните да направите нещо, но след това пак става “на тяхната”?

Техниката С.Т.О.П. е метод за поставяне на здравословни и работещи граници и правила у дома, като се поставя акцент върху личните преживявания и възприятия на родителя. Не съществува единствен правилен начин и единствени подходящи правила. Всеки дом и всяко семейство има своя ценностна система, свои виждания и цели, които определят рамките на позволеното и непозволеното за децата.

В този уъркшоп ще научите

  • Kак да интерпретирате случилото се спрямо вашите преживявания;
  • Kак да изграждате силна връзка с децата си дори когато имате конфликт;
  • Kак да надграждате съществуващите правила при порастването на децата.

Ще разсъждаваме заедно по ваши лични казуси и ще проверим в безопасна среда какви алтернативи съществуват и коя възможност е най-близка до вас.

Водещ: д-р Гергана Маркова

Холистик специалист ранно детско развитие (логопед, специален педагог, психотерапевт, невромоторен консултант с множество квалификации, обучения и тренинги) с над 20 години стаж и практика и като преподавател. Към момента е преподавател в НБУ, основател и собственик на Адлер Институт България, Академия за ранно детско развитие и центрове „Бобче Топче“, Стара Загора и София, ЧДГ „Бобче Топче“, гр. София. Методите и практиките на индивидуалната психология, в основата на нейния подход, са застъпени както при възпитанието на децата, така и в консултациите и/или обучението на родители и специалисти във всички, създадени от нея центрове.

Водещ: Марина Титева

Психолог и невро-моторен консултант като част от екипа на д-р Гергана Маркова от 2015-та година до сега. Марина вече има над 9 години опит в работата с деца и техните семейства в процеса на адаптация, консултант е на деца и родители, както и ментор на специалисти, обучаващи се в адаптационна програма в ЧДГ „Бобче Топче“. Тя е майка на две момчета (8 и 4 години) и добре познава предизвикателствата и решенията на срещаните проблеми.

КОГА и КЪДЕ

ДАТА: 06.06. (четвъртък)

ЧАС: от 18:00 до 19:30 часа

ZOOM

ЦЕНА на УЪРКШОПА

125 лв

    Cart