Адаптация за детска ясла и градина – обучение за родители

Адаптация за детска ясла и градина – обучение за родители

Най-пълната подготовка за новото начало, събрана в 3 срещи​

„Адаптация за детска ясла и градина“ e aвторска програма на Гергана Маркова, PhD, прилагана от 2015 г. в Академия за ранно детско развитие Бобче Топче, Стара Загора и Детска градина Бобче Топче, София.

 

Как да подготвим детето за предстоящата промяна? Как да подготвим себе си за предстоящата промяна? Какво може да означава честото боледуване след постъпване в детското заведение? Тези и още куп други фундаментални въпроси по темата ще разнищим заедно.

Всяка година за редица семейства месец септември е изпълнен с много емоции около започването на посещение в детско заведение. За много деца това е изключително стресиращо събитие, изпълнено с неизвестност, несигурност и тревога. Родителите се колебаят между това да представят детската ясла/градина като вълшебно място до това да бъдат в готовност всеки момент да “спасят” детето си от евентуална травма в новата ситуация.

При наличието на толкова информация остава въпросът “Какво да правим?”.

Заповядайте на 3-седмично обучение за родители, в което да говорим за трите важни аспекта на адаптацията в детска ясла/градина (които можете да пренесете във всяка нова ситуация в живота):

 1. Как да подкрепим процеса у дома? Как да развием нови умения, компетенции, самостоятелност у детето, така че то да бъде по-подготвено за новото начало?
 2. Как да настроим себе си за неочакваното? Как да разграничаваме собствената си тревога от тази на детето? И какво да правим с нея след като я разпознаем?
 3. Какво да наблюдаваме в поведението и реакциите на детето, как да разберем, че детето среща реална трудност и кога плачът, нежеланието и регресът са естествена част от процеса на адаптация и какво да правим с всичко това.

 

БОНУС: Като психолог и невро-моторен консултант Марина Титева ще ви даде и конкретни техники за успокояване, както на нервната система на вашето дете, така и на своята собствена.

БОНУС 2: За да бъде максимално полезно за участниците в обучението, както и понеже всяка ситуация е строго индивидуална, третата среща е изцяло във формат уъркшоп, в която ще се разглеждат изключително и само реалните казуси и въпроси на участниците

Марина Титева - Психолог

Водещ:  Марина Титева

Психолог и невро-моторен консултант като част от екипа на д-р Гергана Маркова от 2015-та година до сега Марина вече има над 9 години опит в работата с деца и техните семейства.

Вижте повече за нейната биография: ТУК

Ако сте:

 • родители на деца до 3 години, на които им предстои да заведат децата си за пръв път на ясла или градина;
 • родители на деца до 5 години, които вече посещават детско завдение, но все още детето е неспокойно и ходи с нежелание или боледува често;
 • родители, които имат травматични спомени от своя опит в детско заведение и изпитват страх, че същото ще се случи с детето им;
 • родители, които не са посещавали детско заведение и не знаят как протича процеса и как да подготвят децата си;
 • родители, които имат по-голямо дете и са преживели усещане за неуспешна адаптация…

Какво ще получите след обучението?

 • ще бъдете подготвени за всеки етап от процеса на адаптация
 • ще имате знание как да различите собствената си тревога от тази на детето
 • ще имате представа как да изговаряте проблемните ситуации с детето си
 • ще имате знание кога трудността на детето идва от емоциоанло преживяване и кога е свързано с невро-моторни предизвикателства

 

КОГА и КЪДЕ

 • 3 онлайн срещи наживо х 120 минути
 • в  3 поредни седмици
 • ДАТИ на ПРОВЕЖДАНЕ: 26.09., 03.10., 10.10.2023 г.
 • ЧАС: от 14:00 до 16:00 часа

Важно: обученито се провежда само наживо като не се предоставя запис, тъй като се работи индивидуално с казусите на участниците и се споделя лична информация

ЦЕНА на ОБУЧЕНИЕТО

180 лв*

*Цената важи при ранно записване, до 20.09. След тази дата цената за цялото обучение ще бъде увеличена на 210 лв.

Обучението ще се проведе при записали се минимум 5 участника и максимум 10. За записал се участник се счита този, който е заплатил участието си в обучението.

Екипът на д-р Гергана Маркова остава на разположение при възникнали въпроси:   +359 88 9499994  | info@gerganamarkova.com

  Cart