Blog

Тайният саботьор в учебния процес

от в Блог 31.05.2024
Максимизирайте потенциала на всяко дете с RMTi – Високо ефективни и адаптивни стратегии за специалисти и родители, ангажирани с изграждането на стабилни постурални основи и интегрирани рефлекси.
 

Какво представляват първичните рефлекси?

Първичните рефлекси са автоматични движения, които новородените извършват като реакция на различни стимули. Те са ключови за оцеляването и развитието на бебето в ранните му месеци.

Но какво се случва, ако тези рефлекси не се интегрират правилно?

Защо е важно да бъдат интегрирани?

Неправилно интегрираните първични рефлекси могат да създадат пречки в учебния процес. Те могат да доведат до проблеми със самоконтрола, координацията и концентрацията, което затруднява ученето и социалното взаимодействие.

Основните етапи в детското развитие и развитието на мозъка

Развитието на мозъка преминава през няколко важни етапа, като всеки от тях поставя основите за следващия. От ранните двигателни умения до развитието на когнитивните способности, всеки етап е критичен за съзряването на централната нервна система (ЦНС).

Какво прави програмата Ритмични движения?

Програмата Ритмични движения е иновативен метод, който стимулира създаването на невронни връзки в мозъчния ствол и малкия мозък. Чрез специално подбрани упражнения, тя подпомага съзряването на ЦНС, като същевременно подобрява координацията и концентрацията.

Защо някои деца се развиват и учат без очевиден проблем, а други имат затруднения?

Разликата често се крие във функционирането на нервната система. Докато някои деца преминават през етапите на развитие без проблеми, други могат да се сблъскат с трудности, ако нервната им система не функционира оптимално. Сензорно-моторната работа с децата стимулира създаването на здрави невронни връзки, което води до стабилни основи за академични постижения.

Какви са ползите за вашите деца?

Подобрена концентрация и внимание: Упражненията подпомагат способността на детето да се фокусира и да задържа вниманието си за по-дълги периоди.
 
Повишена координация и моторика: Подобряват се фината и грубата моторика, което е важно за писането, спорта и ежедневните дейности.
 
По-добра самоконтрол и управление на емоциите: Детето се научава да управлява емоциите си и да реагира адекватно в различни ситуации.
 
Повишено самочувствие и увереност: С напредъка и успехите в различните дейности, детето изгражда по-добро самочувствие и увереност в своите възможности.
 

Сензорно-моторната работа като основа за успешен живот

Стабилната нервна система е ключова за успешното учене и развитие. Холистичния т ми подход предлага учене чрез опита, движението, пробата и грешката, окуражаването, който изгражда важни основи за пълноценен живот.

Заведете вашето дете на консултация при мен и му дайте шанс да преодолее тайния саботьор в учебния процес. Заедно можем да положим стабилни основи за успешното му развитие и бъдеще.

Свържете се с нас днес!

    Cart