Blog

Замръзването и недостатъчната реакция при конфликтни ситуации:

от в Блог 25.06.2024
„Най-мразя след като мине спорът, да се сетя какво съм могла да кажа или направя.“ 
Всеки от нас е изпитвал неудобството, което може да дойде след спор или конфликт. Въпреки че често се чувстваме, че сме могли да реагираме по-добре, много хора не осъзнават, че това поведение е дълбоко свързано с нашите вродени първични рефлекси.
Връзката с рефлекса FPR и рефлекса Моро:
Когато сме изненадани или сме под стрес, нашето тяло автоматично включва режим на отдръпване, замръзване и обездвижване. Това е защитен механизъм, който еволюционно сме наследили. Ако остане прекалено силен, често имаме доживотни предизвикателства, свързани със страха, и показваме модели на обездвижване.
Да бъдем леко докосвани често е спусък на FPR. Хората, които имат трудност да говорят и отговарят, могат да изпитват паник атаки, фобии, ниска самооценка, самота и изолация от другите, предизвикателства със съня, перфекционизъм, страх от провал, хранителни нарушения и др.

Моро рефлексът е един от първите рефлекси, които развиваме като бебета. Той е отговорен за реакцията на уплаха или внезапен стрес. 

Ако този рефлекс не е интегриран в ранна възраст, това може да доведе до много предизвикателства и поведения като: слаба издръжливост, свръхчувствителност, слаба имунна система, астма, алергии, силна тревога, обезпокоеност от внезапни шумове, нужда да бъдат спасявани, лесно разсейване и обезпокоеност, предизвикателства с филтрирането на сензорните стимули, хронична умора, доминантно или манипулативно поведение, слаб контрол на импулсите и др.

Разбирането на тези механизми може да ни помогне да развием стратегии за по-ефективно справяне със стреса и конфликтите, вместо да се чувстваме безсилни и безпомощни.

Прочетете повече тук за обученията, и разберете как можете да трансформирате живота си. Ще получите не само знания, но и конкретни техники, които ще ви помогнат да се справяте със стреса и да преодолеете страхове и убеждения, които ви пречат да живеете пълноценно.

Мога да ви помогна да бъдете по-уверени и смели, да се справяте с тревогата по-леко и без лекарствен път.

Характеристики и предимства на нашата услуга:

1. Интеграция  на първична рефлекси– Позволява ви да идентифицирате и разберете основните механизми зад вашите реакции, като така изграждате осъзнатост и контрол над емоциите си.
 
2. Персонализирани програми за справяне със стреса – Разработени специално за вас, те ви помагат да се справяте със стреса по-ефективно, което води до по-спокоен и удовлетворяващ живот.
 
3. Премахване на блокажи и страхове – Помага ви да преодолеете дълбоко вкоренени страхове и блокажи, като така освобождавате своя потенциал и увеличавате самочувствието си.
 
4. Подобряване на качеството на съня – Чрез справяне с първичните рефлекси и стреса, вие ще спите по-добре, което ще се отрази положително на цялостното ви здраве и енергийни нива.
 
5. Повишаване на емоционалната устойчивост – Научавате как да управлявате и контролирате своите емоции, което ви прави по-устойчиви на предизвикателствата на живота.
 
6. Развитие на социални умения и увереност – Подобрявате комуникационните си умения и увереността си в социални ситуации, което ви позволява да изграждате по-добри и здрави взаимоотношения.
 
7. Подкрепа и насоки от опитни специалисти – Работите с професионалисти, които ви подкрепят и напътстват през целия процес, което ви дава сигурност и мотивация за промяна.
 
8. Бързи и трайни резултати – Видими подобрения в кратки срокове, които ви дават усещане за удовлетворение и мотивация да продължите напред.

Позволете си да изпитате РАДОСТТА и УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО от истинската промяна

    Cart